BotulinSKI toksin (LIP FLIP IN SPODNJI DEL OBRAZA) NA KOROŠKEM IN CELJU


Čas trajanja

15-30min

Rezultati

4 meseci

Okrevanje

Vrnitev v dnevne aktivnosti: takoj,
Izogibanje intenzivni vadbi 24 ur.

Bolečina

1-3/10

Tveganja

Otekanje, modrice, asimetrija

Nega

Brez ličil 4h
Intenzivna vadba 24h
Intenzivna vročina (solarij, savna) 1 teden

O POSEGU

Čeprav je botulinski toksin večinoma poznan kot čarobna terapija za glajenje gubic zgornje tretjine obraza, ga lahko z naprednimi tehnikami uporabimo tudi v spodnji tretjini. V tem predelu lahko izboljšamo nasmeh, izgled ustnic (“lip-flip”), izgled brade in ustnih kotičkov. Naš pristop je individualen in prilagojen posameznikovim potrebam. Ne glede na to, ali želite zakriti dlesni ob nasmehu, preprečiti zvračanje brade ali dvignite kotičke ustnic, vam lahko naši tretmaji z botulinskim toksinom pomagajo doseči vaše estetske cilje.

MASETER TOKSIN

Vbrizgavanje botulinskega toksina v žvekalno mišico ima dva glavna namena. Po eni strani ga za doseganje ovalnega ali srčastega obraza pri tistih, ki imajo sicer poudarjeno spodnjo tretjino ali oglat obraz.
Po drugi strani ga uporabljamo pri bolečini v čeljustnem sklepu in “šktanju” z zobmi. Zoženje obraza na račun botoksa pomaga poudariti ličnice in elegantno obliko obraza.

  • Čas zdravljenja: 15 – 30 min
  • Bolečina: 1-3/10
  • Rezultati: 4 mesece
  • Čas okrevanja: vrnitev v dnevne aktivnosti: takoj, izogibanje intenzivni vadbi 24 ur.

Metode in tehnike

Z mikro-iglo apliciramo pravo dozo toksina na pravo anatomsko tarčno mesto.

Učinke zdravljenja z botulinskim toksinom, boste začeli opažati že v nekaj dneh. Gube in drobne gubice se bodo postopoma zmehčale in razkrile bolj gladek in pomlajen videz. Rezultati bodo polno opazni najkasneje po 14 dneh in običajno trajajo 3-6 mesecev.

V estetiki Vivora je pristop k zdravljenju z botulinskim toksinom prilagojen vašim edinstvenim potrebam. Ne uporabljamo vnaprej določenih točk apliciranja ampak vsakega pacienta temeljito ocenimo in sestavimo personaliziran načrt zdravljenja.

MASETER TOKSIN

Masseter Botoks in tretmaji za oženje obraza so idealni za posameznike, ki želijo zmanjšati velikost in izrazitost žvekalnih mišic. Ta tretma je še posebej koristen za tiste s kvadratno obliko obraza ali preveč poudarjeno čeljustjo, saj pomaga ustvariti bolj harmoničen in uravnotežen profil obraza.

POSEG NUDIMO NA TREH LOKACIJAH:

  • Medicinski center Paracelzus – Kersnikova 17a, 3000 Celje
  • Estetika Vivora – Mariborska c. 38, 2370 Dravograd
  • Dermatološki studio Eden – Kopitarjeva 2, 2000 Maribor

Cena posega:

OD 80€

POGOSTO POSTAVLJENA VPRAŠANJA:

Zdravljenje z botulinskim toksinom običajno traja 3-4 mesece. “Toksin” prijema in spušča postopoma, tako se maksimalni učinek pojavi po 2 tednih, vztraja cca. 8 tednov in do 12. – 16. tedna postopoma izveni.

Večina pacientov med posegom bolečino oceni z minimalno. Podobna je blažjemu zbadanju ali ščipanju. Pri pacientih, ki imajo ob vbodih možnost omedlevanja ali imajo nizek prag bolečine, uporabimo anestetično kremo, s katero je poseg praktično neboleč.

Da, tretmaje z botulinskim toksinom je mogoče kombinirati z drugimi estetskimi posegi, da dosežemo celostni rezultat. Pogosto v enem terminu uporabimo tako “toksin”, kot tudi hialuronsko polnila.

Pri zdravljenju z botulinskim toksinom je čas okrevanja minimalen. Takoj po posegu lahko nadaljujete z običajnimi dnevnimi dejavnostmi. Več o času okrevanja preberete na tej objavi.

Rezultati postanejo opazni v nekaj dneh, optimalni rezultati pa v 1-2 tednih, to je tudi obdobje ko lahko “toksin” za dosego boljših rezultatov še dodajamo. Po roku 14-21 dni se “toksina” vsaj 12 tednov ne sme dodajati.