POMLAJEVANJE SMEJALNIH (NAZOLABIALNIH) IN MARIONETNIH GUB NA KOROŠKEM IN CELJU


Čas trajanja

15-30min

Rezultati

12 – 24 mesec-ev

Okrevanje

Vrnitev v dnevne aktivnosti: takoj,
Izogibanje intenzivni vadbi 24 ur.

Čas zdravljenja

15-30min

Tveganja

Otekanje, grudice

Nega

Brez ličil 4h
Intenzivna vadba 24h

O POSEGU

MARIONETNE GUBE

Marionetne gube, znane tudi kot lutkovne črte, so navpične črte, ki segajo od kotičkov ust navzdol in dajejo videz navzdol obrnjenega ali žalostnega izraza. Te gube lahko prispevajo k postaranemu ali utrujenemu videzu, kar vpliva na vašo splošno harmonijo obraza. V Estetiki Vivora se zavedamo pomena doseganja bolj mladostnega in uravnoteženega videza z odpravljanjem marionetnih gubic.

SMEJALNE GUBE

Nazolabialne gube, splošno znane kot “smejalne” gube, so gube, ki segajo od strani nosu do kotičkov ust. Te lahko s starostjo postanejo bolj izrazite, kar povzroči postaran ali utrujen videz.
Z izgubo kolagena se naravne maščobne blazinice ob gravitaciji premikajo navzdol, kar daje obrazu “težo”.

Polnilo za nazolabialne gube je idealno za posameznike, ki želijo zmanjšati videz teh gub in povrniti bolj gladko, mladostno obliko obraza. Pred posegom je v večini primerov (razen pri zelo mladih) potrebna terapija lic.

  • Čas zdravljenja: 15 – 30 min
  • Bolečina: 1-3/10
  • Rezultati: 12 – 24 mesec-dev
  • Čas okrevanja: vrnitev v dnevne aktivnosti: takoj, izogibanje intenzivni vadbi 24 ur.

Metode in tehnike

MARIONETNE GUBE

Marionetne gube popravimo z dodajanjem hialuronskih polnil. Na ta način damo področju okoli ust strukturno oporo, hkrati pa neposredno izpolnimo pomanjkanje volumna. V posameznih primerih lahko dodatno uporabimo botulinum toksin v mišicah, ki ustne kotičke vlečejo navzdol.
Rezultat je zmehčan izgled marionetnih gub in splošno pomlajen videz okoli ust.

SMEJALNE GUBE

Uporabljamo tehniko z mikrokanilo, ki je varnejša in naprednejša od igelne tehnike. V primeru potrebe, ji dodamo “fern” tehniko za učvrstitev povrhnjih gubic, ali tehniko “sendviča” kjer polnilo dodamo v različne sloje kože za maksimalni učinek.

POSEG NUDIMO V CELJU IN NA KOROŠKEM:

  • Medicinski center Paracelzus – Kersnikova 17a, 3000 Celje
  • Estetika Vivora – Mariborska c. 38, 2370 Dravograd

Cena posega:

OD 330€

POGOSTO POSTAVLJENA VPRAŠANJA:

Za zagotovitev udobja se lahko uporabijo lokalne kreme za omrtvičenje ali druge tehnike. Večina bolnikov poroča le o blagih neprijetnih občutkih med injiciranjem.

Življenjska doba marionetnih polnil se lahko razlikuje glede na dejavnike, kot so vrsta uporabljenega polnila, presnova posameznika in dejavniki življenjskega sloga. Običajno lahko rezultati trajajo od 12 do 18 mesecev.

Nelagodje med postopkom je minimalno. Uporabljamo topikalna sredstva in lokalni anestetik v polnilih, da zagotovimo vaše udobje med zdravljenjem.

Trajanje rezultatov se lahko razlikuje glede na dejavnike, kot sta vrsta uporabljenega polnila in presnova posameznika. Običajno lahko rezultati trajajo več mesecev, preden bo morda potrebna korekcija tipično pa vsaj 12 mesecev in vse do 2 let in več.

Da, polnilo za nazolabialne gube je mogoče kombinirati z drugimi tretmaji, da dosežemo celovito pomlajevanje obraza. Ponavadi pred direktno aplikacijo polnila v nazolabialne gube opravimo terapijo lic, ki jim s tem povrnemo strukturo in optično dvignemo nazolabialne gube.

Čas okrevanja je minimalen. Večina pacientov lahko takoj po zdravljenju nadaljuje z dnevnimi aktivnostmi. Vendar pa se lahko pojavijo začasni stranski učinki, kot so blago otekanje ali modrice, ki običajno izginejo v nekaj dneh.