POUDARJANJE LIC NA KOROŠKEM IN CELJU


Čas trajanja

30-45min

Rezultati

18 – 24 mesec-ev

Okrevanje

Vrnitev v dnevne aktivnosti: takoj,
Izogibanje intenzivni vadbi 24 ur.

Čas zdravljenja

30-45min

Tveganja

Otekanje, grudice

Nega

Brez ličil 4h
Intenzivna vadba 24h

O POSEGU

Volumen lic igra ključno vlogo pri mladostnem videzu obraza. Starost, stres, izguba teže in številni drugi dejavniki, lahko vodijo v izgubo volumna, izgled vdrtosti, ohlapnosti in utrujenosti. S polnili licom povrnemo volumen in podpremo tkivo, kar neposredno pomladi srednji del obraza, posredno pa izboljša smejalne gube, dvigne kotičke ustnic, podpre tkivo podočnjakov izd.

Pogosto je dodajanje volumna licom prvi korak (terapija podočnjakov, terapija nazolabialnih gub itd.), saj ima temeljno vlogo pri pomlajevanju obraza.

  • Čas zdravljenja: 30 – 45 min
  • Bolečina: 1-3/10
  • Rezultati: 18 – 24 mesec-ev
  • Čas okrevanja: vrnitev v dnevne aktivnosti: takoj, izogibanje intenzivni vadbi 24 ur.

Metode in tehnike

Pri vbrizgavanju polnil se lahko uporabljajo različne tehnike, odvisno od željenega rezultata. Pogosto se na zunajih delih uporabljajo igelne tehnike za boljšo definicijo in navidezen dvig lic in smejalnih gub. V bolj centralnih delih proti nosu in podočnjakom pa se uporablja večinoma tehnika z mikrokanilo.

POSEG NUDIMO V CELJU IN NA KOROŠKEM:

  • Medicinski center Paracelzus – Kersnikova 17a, 3000 Celje
  • Estetika Vivora – Mariborska c. 38, 2370 Dravograd

Cena posega:

OD 330€

POGOSTO POSTAVLJENA VPRAŠANJA:

V predelu lic uporabljamo čvrsta in obsotjna polnila, ki lahko zagotavljajo volumen tudi do dveh let in več. Glede na metabolizam posameznika, je lahko to obdobje tudi krajše. Za vzdrževanje rezultatov se lahko na letni ravni dodajo manjše količine.

Da, polnila za lica so na splošno varna, če jih aplicirajo usposobljeni strokovnjaki. Uporabljamo visokokakovostna dermalna polnila. V bolj tveganih predelih pristopamo s pomočjo mikrokanile, ki bistveno zmanjša tveganje za nevarne zaplete.

Večina posameznikov se lahko po vbrizgavanju polnila vrne vsakodnevnim opravilom takoj. Na mestih injiciranja se lahko pojavi začasna oteklina, rdečina ali podplutbe, vendar ti učinki običajno izginejo v nekaj dneh.

Za naraven izgled je potrebna pravilna doza na pravilnih mestih. Terapija lic je terapija, ki pomladi celoten obraz in zelo težko izpade nenaravno (ob ekstremnem predoziranju).