Čas okrevanja po nekirurških posegih

Čas okrevanja se pri nekirurških posegih razlikuje glede na izbran poseg in glede na posameznega bolnika.Na splošno lahko po nekirurškem posegu pričakujete nekaj oteklin, podplutb in nelagodja.
Ti neželeni učinki so običajno blagi in bi morali izginiti v nekaj dneh.

By Matija November 23, 2024

Ko gre za nekirurške estetske posege, je ena največjih skrbi mnogih pacientov čas okrevanja.

Kako dolgo bo trajalo zdravljenje?

Ali bo prisotna bolečina in nelagodje?

Kdaj se bom lahko vrnil k običajnim dejavnostim?

Čas okrevanja se pri nekirurških posegih razlikuje glede na izbran poseg in glede na posameznega bolnika.

Na splošno lahko po nekirurškem posegu pričakujete nekaj oteklin, podplutb in nelagodja.

Ti neželeni učinki so običajno blagi in bi morali izginiti v nekaj dneh.

Pričakovano okrevanje po terapiji s toksinom ali polnili:

– nanos make-upa: po 24 urah

– vrnitev na delo: isti ali naslednji dan

– visoko intenzivna vadba: po 24-48 urah

– spolnost: isti ali naslednji dan

Obstaja več dejavnikov, ki lahko vplivajo na čas okrevanja pri nekirurških posegih.

Najpomembnejši dejavnik je izbira posega. Nekateri postopki, kot so dermalna polnila in toksin, imajo minimalen čas okrevanja in jih je mogoče izvesti v manj kot eni uri, okrevanje pa zajema predvsem otekanje, rdečino in modrice.

Drugi postopki, kot so microneedling in kemični pilingi (posebej tisti, ki prizadenejo globje plasti kože), lahko zahtevajo daljši čas okrevanja zaradi bolj invazivne narave zdravljenja. Enako velja za terapije z laserjem.

Pomembna dejavnika, ki ju je treba upoštevati, sta tudi bolnikova starost in zdravstveno stanje. Na splošno imajo mlajši bolniki hitrejše okrevanje kot starejši bolniki.

Pomembno je, da sledite navodilom zdravnika za nego po posegu, da zagotovite najboljše možne rezultate in zmanjšate morebitno nelagodje.

To lahko vključuje izogibanje določenim dejavnostim, nanašanje mazil ali krem in jemanje predpisanih zdravil.

Kaj lahko sami storite, da zagotovite nemoteno okrevanje po nekirurškem posegu?

Upoštevajte nekaj nasvetov:

Privoščite si veliko počitka: pomembno je, da si med postopkom okrevanja privoščite veliko počitka, da telesu omogočite čas za okrevanje. Izogibajte se napornim dejavnostim ali vajam in si vzemite čas za sprostitev.

Ostanite hidrirani: dobra hidracija lahko pospešijo proces okrevanja. Pijte veliko vode in uživajte dobro uravnoteženo prehrano, ki vključuje veliko sadja in zelenjave.

Sledite navodilom za nego, ki vam jih je dal zdravnik

Če imate kakršne koli pomisleke, se obrnite na svojega zdravnika: če imate med postopkom okrevanja kakršne koli pomisleke ali vprašanja, ne oklevajte in se obrnite na svojega zdravnika.

Skratka, čas okrevanja pri nekirurških posegih se bo razlikoval glede na izbiro posega in posameznega bolnika. Pomembno je, da imate realna pričakovanja glede postopka okrevanja in upoštevate navodila za oskrbo po posegu, ki vam jih je dal zdravnik.

Če med postopkom okrevanja dobro skrbite zase, lahko zagotovite najboljše možne rezultate in zmanjšate morebitno nelagodje.

Če imate dodatna vprašanja ali če razmišljate o nekirurškem posegu, vam svetujemo, da se obrnete na našo kliniko, da izveste več in se dogovorite za brezplačen posvet.

Naši visoko usposobljeni in izkušeni zdravniki bodo z veseljem odgovorili na vsa vaša vprašanja in vam pomagali določiti najboljši načrt zdravljenja za vaše estetske cilje.