Preoblikovanje obraza z botulin toksinom

Na naši estetski kliniki smo predani temu, da svojim pacientom pomagamo izboljšati njihove naravne značilnosti in doseči želeni videz.

By Matija November 23, 2024

Do bolj vitkega obraza s toksinom: nekirurška alternativa za doseganje bolj definirane čeljusti

Na naši estetski kliniki smo predani temu, da svojim pacientom pomagamo izboljšati njihove naravne značilnosti in doseči želeni videz z naprednimi in naravnimi lepotnimi tretmaji. Eden bolj priljubljenih tretmajev je preoblikovanje obraza s toksinom, ki cilja na žvekalno mišico (m. masseter), da dosežemo bolj oblikovano čeljust in vitkejši videz obraza.

Koncept hujšanja obraza zaradi žvekalne mišice – maseterja

Glavnina žvekalne mišice, ki se nahaja v predelu čeljusti, lahko prispeva k širšemu obrazu.

Ta mišica je odgovorna za žvečenje in stiskanje zobovja. Ko je prekomerno obremenjena, se lahko poveča in postane izrazita, kar povzroči kvadratno ali škatlasto obliko obraza.

Medtem ko je operacija mišice možna, je to invaziven postopek, ki zahteva bolniški stalež in predstavlja morebitne zaplete. Preoblikovanje obraza s toksinom je nekirurška alternativa, ki lahko pacientom pomaga doseči rezultate brez tveganj, povezanih z operacijo.

Kako deluje preoblikovanje obraza s toksinom

Med tretmajem preoblikovanja obraza naši usposobljeni izvajalci vbrizgajo majhne količine botulinskega toksina v žvekalno mišico. To mišico sprosti in sčasoma zmanjša njeno velikost. Rezultati so subtilni, a pomembni.

Pacientom dajejo bolj definirano in ženstveno čeljust, ki dopolnjuje njihove naravne lastnosti. Terapija je hitra in neboleča, z minimalnimi zastoji in brez anestezije.

Z aplikacijo toksina se zmanjša stiskanje zob, ki lahko povzroča številne neprijetnosti (uničuje sklenino zobovja, povzroča tenzijske glavobole, povzroča bolečino v čeljustnem sklepu…).

Izbira pravega izvajalca za vaš tretma hujšanja obraza

Izbira usposobljenega izvajalca z izkušnjami pri preoblikovanju obraza s toksinom je ključnega pomena za zagotovitev uspešnega zdravljenja. Naši zdravniki imajo napredno usposabljanje o toksinih in ostro oko za podrobnosti, kar zagotavlja, da je vsako zdravljenje prilagojeno edinstvenim potrebam in ciljem našega pacienta.

Verjamemo v zagotavljanje udobnega in varnega okolja za naše paciente, da dosežejo želene rezultate, zato se zavezujemo, da smo na tekočem z najnovejšimi tehnikami in najboljšimi praksami pri terapiji obraza s toksini.

Terapije toksina se lahko dodatno kombinira z dermalnimi polnili, s katerimi lahko poudarimo želeno obliko obraza in definiramo čeljust in brado.

Zdravniki uporabljajo risbe in anatomske slike, da razložijo postopek in odgovorijo na morebitna vprašanja ali pomisleke naših pacientov.

Preoblikovanje obraza s toksinom je učinkovita in nekirurška alternativa za doseganje bolj definirane čeljusti in vitkejšega videza obraza. To je hitro in neboleče zdravljenje z minimalnim okrevanjem in brez potrebe po anesteziji.

Na naši kliniki smo specializirani za nekirurške posege in imamo napredno usposabljanje o toksinih, da zagotovimo varnost in zadovoljstvo naših pacientov pri vsakem zdravljenju.