Polinukleotidi – varnost, učinek in uporaba

Moč polinukleotidov je v aktivaciji celičnih regenerativnih mehanizmov. Po vbrizgavanju polinukleotidov v kožo, le-ti stimulirajo celice (fibroblaste), ki so odgovorne za produkcijo kolagena in elastina.

Polinukleotidi so dolge verige, ki v telesu tvorijo DNK in RNK molekule. Te molekule v telesu celicam predstavljajo “navodila za uporabo” in določajo obnašanje celic.

Kako polinukleotidi delujejo?

Moč polinukleotidov je v aktivaciji celičnih regenerativnih mehanizmov. Po vbrizgavanju polinukleotidov v kožo, le-ti stimulirajo celice (fibroblaste), ki so odgovorne za produkcijo kolagena in elastina.

“Polinukleotidi lahko povečajo sintezo kolagena za cca 50% v 3 tednih in lahko pripomorejo do 50% bolj zdravemu in debelejšemu epidermisu – povrhnji plasti kože.”

Hkrati imajo moč antioksidantov – lovijo proste kisikove radikale, ki uničijuejo celice in se nabirajo zaradi raznih vzrokov (življenjske navade, stres, UV žarki, kajenje).

 • Povečajo celično obnovo
 • Izboljšajo elastičnost in napetost kože
 • Zmanjšajo hiperpigmentacijo
 • Zmanjšajo velikost por
 • Povečajo proizvodnjo hialuronske kisline in kolagena
 • Izboljšajo izgled finih gubic
 • Zmanjšujejo vnetje in rdečino, izboljšajo hidracijo
 • Zmanjašjo izgled ohlapne, povešene kože


Kako poteka terapija s polinukleotidi?

Večinoma polinukleotide v estetske namene uporabljamo na obrazu. Vbrizgamo jih v obliki vodne raztopine s pomočjo igle ali tope kanile v srednjo plast kože. Po aplikacji topikalnega anestetika vnesemo polinukleotide na željeno mesto. 

Sprva svetujemo 3-4 tretmaje 1x mesečno za maksimalni učinek. Po tem sledi 1x letna vzdrževalna terapija. 

Ali ste vedeli (box)?

 • Polinukleotide smo uporabljali PRVI v Sloveniji.
 • Uporabljamo produkte podjetja Mastelli, ki se z razvojem PN ukvarja preko 70 let in je na področju vodilen.
 • Objavljenih je preko 100 študij s področja delovanja in varnosti polinukleotidov.
 • Produkt Plinest, ki ga uporabljamo ima oznako CE, kar pomeni, da ustreza najvišjim standardom učinkovitosti in varnosti v Evropi.
Rezultati mentorja dr. Ambrožu – dr. Uche Aniagwu

Kje lahko uporabimo polinukleotide?

Polinukleotidi ugodno vplivajo kjerkoli so vbrizgani. Ravno aktivacije regenerativnih mehanizmov botrjue k temu, da se lahko uporabljajo na koži za pomlajevanje, v sklepih, na lasišču, na brazgotinah, po opeklinah itd…

Izjemno vrednost imajo v področju okoli oči pri terapiji utrujenega videza. Kar 80% vseh pacientov z utrujenim videzom, NI dobrih kandidatov za terapijo podočnjakov s polnili hialuronske kisline.

Terapija s polinukleotidi za razliko od hialuronske kisline v tem območju:

 • Ne povzroča trajnega otekanja
 • Ne povzroča tveganja za zaporo pomembnih žil
Slika je last nizozemske klinike, ki uporablja Plinest.


Kako se razlikujejo od polnil hialuronske kisline ali Profhila

Čar polinukleotidov je ta, da v telesu povzročijo spremembo – pomlajevanje, ki izhaja od znotraj navzven. Profhilo (skinbooster) koži prinese končni produkt v obliki koncentrirane hialuronske kisline, ki videz kože izboljša, ne spremeni pa delovanja celic. Polnila hialuronske kisline imajo odličen učinek polnjenja in vplivajo na sence, obliko, dojemanje obraza, vendar so v telesu kot “vsadek” – s tem mislim, da na delovanje celic bistveno ne vplivajo.

Polinukleotidi so revolucionarni ravno iz vidika, da spremenijo delovanje celic – pospešijo regenerativne procese in proizvodnjo koristnih beljakovin, ki jih z leti zgubljamo (kolagena, elastina…).

Katere so slabosti polinukleotidov?

Njihova glavna prednost je na nek način tudi slabost – ker vplivajo na delovanje celic, učinek ni takojšen. Učinek se vidi cca. 3 tedne po aplikaciji in se stopnjuje do 3 mesece, hkrati pa je ob aplikaciji možna oteklina, ki sama uplahne po 2-3 dneh.

Ker polinukleotide pridobivamo iz semen lososov in postrvi, s pomočjo “cruelty free” postopkov, se lahko pri ljudeh alergičnih na ribe pojavi reakcija. Tem uporabo polinukleotidov odsvetujemo.

Ali je uporaba polinukleotidov varna?

V večih desetletjih kliničnih raziskav, skoraj 40 let uporabe v medicini in pri skoraj 2 milijonih dokumentiranih primerov uporabe, ni zabeležen niti en stranski učinek ali alergična reakcija. 

Zaključek:

Polinukleotidi so revolucionarna novost v estetski medicini, ki ponuja dolgotrajne in naravne učinke pomlajevanja z izjemnim varnostnim profilom!

Za PROMOCIJSKI paket treh terapij, ki traja do konca januarja in je omejen na največ 10 mest. Brezplačen posvet na daljavo ali nam pišite na info@vivora.si